Oficialii Google au anuntat preluarea companiei Postini, care activeaza in domeniul de securitate pentru e-mail, contra sumei de 625 milioane de dolari (460 milioane de euro).

Compania Postini este o alegere excelenta, oferind solutii de securitate unui numar de 35.000 de companii, dar si celor peste 10 milioane de utilizatori din intreaga lume, spun specialistii. Achizitia va permite gigantului Google sa extinda si mai multe servicii similare cu pachetul Google Aps, care include serviciul de e-mail Gmail, serviciul de chat Talk si calendarul Google, au declarat reprezentantii companiei.

Postini este una din cele mai mari companii americane care ofera servicii de securitate pentru e-mail, alaturi de MessageLabs si Exchange Hosted services, divizie a Microsoft. Fiecare din aceste companii are o cifra de afaceri anuala estimata intre 50 si 60 de milioane de dolari (36 si 44 milioane de euro).

Postini va deveni astfel divizie a grupului Google, reprezentand cea mai mare achizitie a companiei Google dupa cumpararea DoubleClick si YouTube. Tranzactia, inca in desfasurare, se va incheia la finele celui de al treilea trimestru.

Cea mai controversata achizitie a Google, compania de publicitate online DoubleClick, pentru care Google a oferit nu mai putin de 2,29 miliarde de euro, se afla momentan in vizorul autoritatilor europene, fiind cercetata pentru incalcarea drepturilor private ale utilizatorilor europeni.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si