Investitorii s-au ingramadit sa intre in posesia actiunilor Amazon dupa ce retailerul online a anuntat o triplare spectaculoasa a profitului din al doilea trimestru al 2007, multumita vanzarilor internationale solide de carti, muzica si electronice, informeaza Forbes.
Actiunile Amazon scazusera cu 2,49 de dolari sau 3,5% , stabilizandu-se la 69,25 de dolari inainte de anuntul facut de oficialii companiei. La scurt timp insa, au crescut fulminant cu 14,70 de dolari sau 21%, pana la 83,95 de dolari. Evenimentul spectaculos s-a produs in ziua in care investitorii de pe Wall Street s-au confruntat cu rezultate dezamagitoare pe piata ipotecara, indicele industrial Dow Jones scazand cu peste 200 de puncte.

Castigurile Amazon pentru al doilea trimestru au atins 78 de milioane de dolari sau 19 centi pe actiune, dupa ce anul trecut se situau la valoarea de 22 milioane de dolari sau 5 centi pe actiune. Vanzarile trimestrului au urcat cu 35% pana la 2,88 de miliarde de dolari, comparativ cu cifra de vanzari de 2,14 miliarde de dolari inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatele inregistrate de Amazon au intrecut chiar si estimarile analistilor de pe Wall-Street. Acestia previzionasera un profit de 16 centi pe actiune si vanzari de 2,81 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj a Thomson Financial.

“Amazon si-a diversificat oferta, devenind accesibil si reducand preturile si cred ca acest lucru se observa”, a declarat Dan Geiman, analist al McAdams Wright Ragen.

Amazon a experimentat “cea mai mare crestere din peste 6 ani” din America de Nord, conform declaratiilor CFO Tom Szurtak.

Veniturile din America si Canada s-au majorat cu 38% pana la 1,6 miliarde de dolari. Electronicele si produsele de consum larg au cunoscut cea mai mare crestere, de 66%, pana la 606 milioane de dolari. Categoria include si jucarii, articole de imbracaminte, bijuterii si produse sport, insa Szkutak nu a precizat exact ce categorie a contribuit decisiv la aceste vanzari record, referindu-se doar la varietatea ofertei Amazon si la existenta cardului de membru nelimitat Amazon Prime, in valoare de 79 de dolari pe an.

Promotiile gratuite si ieftine afecteaza incasarile Amazon, conform declaratiilor analistilor. Oficialii Amazon au precizat ca numarul membrilor Amazon Prime a crescut, dar nu au dat mai multe informatii.

Global, incasarile din electronice si produse generale s-au majorat cu 55% pana la 970 de milioane de dolari, in timp ce cartile, muzica si alte categorii media au urcat veniturile cu 27% la 1,83 de miliarde de dolari. Oficialii au mai precizat ca o oarecare deapreciere a dolarului le-a imbunatatit usor situatia.

Reprezentantii Amazon si-au reevaluat estimarile pentru inteegul an fiscal 2007 de la 13,80 miliarde de dolari la 14.30 miliarde de dolari, peste previziunile anului trecut, de la 13,4 miliarde de dolari la 14 miliarde de dolari.

Pentru trimestrul curent, cel de al treilea, oficialii Amazon asteapta venituri intre 3 si 3,18 miliarde de dolari. Analistii Wall-street estimeaza vanzari de 13,84 de miliarde de dolari pentru intreg anul 2007 si venituri de 3 miliarde de dolari in perioada curenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri