Abonatii serviciului i-mode, lansat de Cosmote pe piata din Romania in luna mai, au posibilitatea de a efectua tranzactii bursiere cu ajutorul telefonului mobil, in urma parteneriatului incheiat de operator cu societatea de brokeraj Vanguard.
Utilizatorii trebuie sa acceseze gratuit pagina societatii din categoria finante-banci a meniului i-mode pentru a avea acces rapid si in siguranta la platforma de tranzactionare la bursa. Datele transmise sunt protejate, asa ca abonatii nu trebuie sa isi faca griji in aceasta privinta.

“Prin intermediul i-mode tranzactiile se efectueaza in cele mai sigure conditii, securitatea sistemului fiind mai avansata decat cea pentru tranzactiile on-line”, au declarat reprezentatii Cosmote. “Astfel, siguranta tranzactiei si a datelor utilizatorilor consta in mai multe paliere, care includ codul unic transmis de telefonul special i-mode, user-ul si parola furnizate de vanguard, care trebuie introduse la fiecare tranzactie. De asemenea, i-mode foloseste sistemul Secure Sockets Layer (SSL), un protocol standard de criptare si asigurare a transmisiilor de date”, ne asigura acestia.

Toti cei care au cont de investitii deschis la Vanguard pot urmari, prin i-mode, evolutia cotatiilor actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti, ale contractelor futures si optiunilor listate la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu si pot plasa ordine de cumparare si de vanzare.

Prin intermediul telefonului mobil, clientii pot tine evidenta in timp real a portofoliului, a activitatii si a ordinelor de tranzactionare ale propriului cont si au posibilitatea sa participe la discutiile gazduite de forumul site-ului societatii.

„Tehnologia i-mode garanteaza ca astfel de aplicatii sunt usor accesibile si sigure, paginile fiind dimensionate special pentru a putea asigura o descarcare rapida si o utilizare simplificata”, a declarat Adrian Florea, Manager Dezvoltare Produse si Servicii Cosmote Romania.

Cosmote a depasit in luna aprilie pragul de doua milioane de clienti in Romania si a anuntat in primul trimestru venituri in crestere cu 350 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri