Gigantul Microsoft a anuntat micsorarea pretului pentru consola Xbox 360 cu 50 de dolari, confirmand astfel zvonurile care au circulat in ultima perioada pe unele bloguri.
Consola dotata cu hard drive de 20 GB se va vinde la pretul de 349 dolari.

Consola proriu-zisa, fara hard drive sau controllere wireless, va fi achizitionata din magazine contra sumei de 279 de dolari, cu 20 de dolari mai putin decat pretul curent. Xbox360 Ellite, varianta de consola cu hard drive de 120 GB si suport video high-definition se va ieftini cu 50 de dolari, ajungand la pretul de 449 de dolari pe unitate.

Oficialii Microsoft au evitat intrebarile despre micsorarea preturilor pentru console de cand rivalul Sony a ieftinit, in luna iulie,Play Station 3, varianta de 60 de GB, cu 100 de dolari, aceasta avand un pret de raft de 499 dolari. Wii, cea mai bine vanduta consola, costa doar 250 de dolari.

Oficialii Microsoft, care au refuzat sa comenteze zvonurile, au afirmat ca preturile concurentei nu au niciun impact asupra deciziei companiei.”De fapt, am avut acest lucru (n.r. ieftinirea consolelor) in planurile noastre de la bun inceput”, a declarat Aaron Greenberg, unul dintre managerii companiei.

Acesta a adaugat ca s-a asteptat lansarea anumitor titluri compatibile cu consola de jocuri, de exemplu “Madden NFL 08”, care va ajunge pe rafturile magazinelor saptamana viitoare. “Nu este deloc socant acest gest”, a spus Michael Gartenberg, un analist din cadrul Jupiter Research, explicand ca scaderea preturilor pentru astfel de dispozitive este de asteptat la un an sau doi dupa lansare. Acesta a adaugat ca ieftinirea ar trebui sa aduca pentru Microsoft un segment nou de clienti care vor spori vanzarile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri