Conform raportului publicat de In-Stat, se estimeaza ca peste un miliard de telefoane mobile cu camera digitala se vor afla in posesia americanilor in 2008, compania de research sustinand ca blog-ul pe mobil si transmiterea de poze in retelele de networking vor genera incasari si mai pronuntate operatorilor de telefonie mobila.

“Focalizarea pe segmentul foto-multimedia genereaza numeroase oportunitati pentru retelele de telefonie mobile, site-urile de networking si producatorii de software”, a declarat Jill Meyers, unul din analistii In-Stat care s-au implicat in alcatuirea studiului.

Un alt studiu al SNL Kagan estimeaza ca peste 84% din populatia americana va fi in posesia unui telefon mobil pana la finele anului curent, fie ca vorbim despre persoane fizice, juridice sau utilizatori a doua sau mai multe retele mobile telefonice. Avantul telefoniei mobile in State va creste acest procent peste 100% pana cel tarziu in 2013, precizeaza studiul amintit, majoritatea telefoanelor mobile urmand sa fie dotate cu posibilitati multimedia, conexiune Internet si camera digitala.

Citeste si:

Rata de subscriere a abonatilor se va majora anual cu aproximativ 3% in urmatorii zece ani, desi variatia de crestere a populatiei americane se situeaza la 1% anual. Proiectiile companiilor de research anticipeaza astfel ascendenta continutului multimedia accesat de fiecare utilizator, incluzand text online si video, in concordanta cu noile servicii partial invadate de publicitate, ca in cazul Google si YouTube.

“In timp ce abonamentele si incasarile din apeluri voce inainteaza treptat, ne asteptam ca veniturile din serviciile multimedia sa urce anual cu o rata de peste 14% in urmatoarea decada, pana la cel putin 22% din totalul veniturilor de servicii de telefonie mobile, in prerzent acest procenty indicand doar 10%”, a declarat Sharon Armbrust, analist al SNL Kagan.