Grupul Google, specializat pe efectuarea de cautari pe internet, a afisat o majorare de 46% a profitului obtinut in al treilea trimestru din 2007, depasind estimarile analistilor, pe fondul cresterii cotei de piata si controlul strict al cheltuielilor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Profitul net obtinut in al treilea trimestru al anului curent a crescut pana la 1,07 miliarde dolari, sau 3,38 dolari pe actiune, depasind cu mult performanta inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, de 733,3 milioane dolari, sau 2,36 dolari pe actiune.

Excluzand cheltuielile exceptionale, profitul in al treilea trimestru al 2007 s-a ridicat la 3,91 dolari pe actiune.

Venitul brut a crescut cu 57% pana la 4,23 miliarde dolari. Analistii de pe Wall Street mizau, in medie, pe un profit net de 3,22 dolari pe actiune, conform Reuters Estimates.

Citeste si:

In ceea ce priveste venitul, analistii au estimat in medie o crestere de 54% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 4,13 miliarde dolari, informeaza Reuters.

Pentru al patrulea trimestru al anului, Google se asteapta ca rata de crestere a venitului sa se tempereze pana la 47%, conform Reuters.

Compania inregistreaza un ritm de crestere de patru ori mai mare decat cel al rivalilor YahooInc si Microsoft Corp.