Dupa ce a pierdut multe batalii in fata rivalului Google, Microsoft castiga in sfarsit una, scrie Business Week referindu-se la afacerea de 240 de milioane de dolari incheiata intre Microsoft si site-ul de socializare Facebook.
Vanzand 1,6 procente din actiunile sale contra sumei de 240 milioane de dolari catre Microsoft, oficialii Facebook refuzand oferta competitorului Google.

Pentru Microsoft, aceasta afacere accentueaza importanta tot mai mare a publicitatii online. Producatorul din Redmond va avea, prin contract, dreptul de gestionare asupra bannerelor publicitare care apar pe site-ul Facebook in afara Statelor Unite, unde se regasesc circa 60 de procente din cei 49 de milioane de vizitatori, informeaza presa straina.

Acordul, incheiat dupa cateva saptamani de negociere, este considerat o lovitura importanta data gigantului Google, avand in vedere potentialul de publicitate pe care il are de oferit Facebook. Pretul pe care l-a platit Microsoft pentru participatie, si care evalueaza compania la 15 miliarde de dolari, explica de ce Mark Zuckerberg, fondatorul site-ului de socializare, a respins oferta de 1 miliard de dolari lansata de Yahoo.

Tranzactia reflecta si cresterea importanta pe care a inregistrat-o Facebook de la lansare. Reteaua de socializare are circa 200.000 de inregistrari in fiecare zi si, potrivit site-ului de monitorizate Hitwise.com, Facebook a primit in saptamana 14-20 octombrie circa 1% din vizitele totale din internet si a anuntat dublarea numarului de utilizatori in ultimul an.

Evaluarea companiei Facebook face ca achizitia MySpace de compania News Corp a magnatului Rupert Murdoch contra sumei de 580 milioane de dolari sa para un chilipir, scrie Business Week.

Daca investitorii se temeau ca Microsoft ar putea cheltui prea mult pentru o participatie Facebook, s-a dovedit ca gigantul din Redmond a cumparat mai putine actiuni decat estimau specialistii. Suma cheltuita este considerata derizorie pentru o companie care avea la sfarsitul lunii iunie 23,4 miliarde de dolari in numerar. “Microsoft stranuta atat de mult intr-o zi”, a comentat analistul companiei Sanford C. Bernstein, Charles Di Bona, valoarea tranzactiei.

Cat priveste rivalul Google, oficialii au refuzat sa comenteze tranzactia incheiata intre facebook si Microsoft, dar au tinut sa precizeze la intalnirea din 24 octombrie ca Orkut, serviciul de socializare prin internet oferit de Google, este unul dintre principalele servicii de socializare, potrivit lui Sergey Brin, co-fondatorul Google. “Nu simtim ca trebuie sa avem tot ce are succes pe internet “, a completat acesta.

Reteaua de socializare Facebook a prins contur in anul 2004, insa pe atunci se adresa doar studentilor universitatii Harvard. Treptat reteaua a luat amploare, extinzandu-se mai intai la nivelul intregii Ivy League si ulterior la nivel global.

Oficialii companiei declarau in luna iunie ca se asteapta sa incheie anul 2007 cu un profit net de 30 de milioane de dolari si venituri totale de 150 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri