Abu Dhabi intentioneaza sa preia o participatie de 9% din Advanced Micro Devices(AMD), producatorul american de procesoare, care a semnat, printre altele, si numeroase contracte guvernamentale in Statele Unite ale Americii, a anuntat vineri Financial Times, citat de Reuters.

Aceasta tranzactie ar costa grupul Mubadala Development din Abu Dhabi aproximativ 700 milioane dolari, conform Financial Times (FT), care citeaza surse avizate.

Mubadala Development este o firma de dezvoltare si un vehicul de investitii controlat in totalitate de guvernul din Abu Dhanbi, anunta NewsIn.

Cotidianul a declarat ca aceasta tranzactie ar putea suscita interesul Comitetului american pentru investitii straine, care monitorizeaza toate achizitiile realizate in SUA de investitorii straini, conform Reuters.

Comitetul analizeaza cu mare atentie orice investitie in tehnologie si industria apararii pe motive de siguranta nationala, a afirmat FT.

Cotidianul de afaceri a precizat ca AMD este interesat de aceasta tranzactie, avand in vedere ca a afisat pierderi pentru al patrulea trimestru consecutiv, concurand direct cu liderul mondial al pietei cipurilor, Intel.

AMD a fost afectat de o penurie de lichiditati de cand a achizitionat compania canadiana producatoare de placi video ATI, pentru suma de 5,4 miliarde dolari, in actiuni.

AMD a precizat intr-un comunicat remis Comisiei Americane pentru Valori Mobiliare ca va utiliza suma primita in scopuri corporative, printre care pot fi incluse reducerea datoriilor, majorarii capitalului, achizitiilor sau cheltuielilor de capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
BMW M760Li ne uimeste cu nuanta Santorini Blue