Aceasta tranzactie ar costa grupul Mubadala Development din Abu Dhabi aproximativ 700 milioane dolari, conform Financial Times (FT), care citeaza surse avizate.

Mubadala Development este o firma de dezvoltare si un vehicul de investitii controlat in totalitate de guvernul din Abu Dhanbi, anunta NewsIn.

Cotidianul a declarat ca aceasta tranzactie ar putea suscita interesul Comitetului american pentru investitii straine, care monitorizeaza toate achizitiile realizate in SUA de investitorii straini, conform Reuters.

Comitetul analizeaza cu mare atentie orice investitie in tehnologie si industria apararii pe motive de siguranta nationala, a afirmat FT.

Citeste si:

Cotidianul de afaceri a precizat ca AMD este interesat de aceasta tranzactie, avand in vedere ca a afisat pierderi pentru al patrulea trimestru consecutiv, concurand direct cu liderul mondial al pietei cipurilor, Intel.

AMD a fost afectat de o penurie de lichiditati de cand a achizitionat compania canadiana producatoare de placi video ATI, pentru suma de 5,4 miliarde dolari, in actiuni.

AMD a precizat intr-un comunicat remis Comisiei Americane pentru Valori Mobiliare ca va utiliza suma primita in scopuri corporative, printre care pot fi incluse reducerea datoriilor, majorarii capitalului, achizitiilor sau cheltuielilor de capital.