Două companii americane, Upside Foods şi Good Meat, vor putea să-şi vândă carnea cultivată din celule în laborator pe piaţa americană pentru prima oară, în urma unei autorizaţii finale ce le-a fost acordată de Departamentul american pentru Agricultură (USDA), transmite Reuters care citează reprezentanţi ai celor două companii, relatează Agerpres.

Aceste companii sunt primele care au reuşit să treacă cu succes de un proces de aprobare în mai mulţi paşi pentru carnea cultivată ce implică certificări atât din partea USDA cât şi din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

După această aprobare SUA devin cea de-a doua ţară din lume după Singapore care permite vânzarea cu amănuntul a acestui produs ce este derivat din celule prelevate de la animale şi apoi "crescute" în cuve din oţel.

"Este un vis devenit realitate. Marchează începutul unei noi ere", a declarat Uma Valeti, CEO al companiei Upside Foods.

Rabinul-şef al Israelului a permis consumul de carne „cultivată” din celule de vacă

La începutul acestui an, Rabinul-şef al Israelului a acordat o aprobare oficială unei companii care încearcă să comercializeze friptură obţinută din celule de vacă, în timp ce animalul în sine este complet scos din această ecuaţie.

Carnea "cultivată", crescută din celule de animale într-un laborator sau într-o unitate de producţie, a câştigat o atenţie tot mai mare din partea opiniei publice întrucât reprezintă o modalitate de eliminare a amprentei pe care industria cărnii o are asupra mediului şi răspunde totodată îngrijorărilor legate de bunăstarea animalelor.

Totuşi, noua metodă ridică întrebări despre restricţiile de natură religioasă, precum kaşrut în iudaism şi halal în islam.

Potrivit legii ebraice în privinţa alimentelor, carnea cuşer se obţine de la o vită sacrificată în concordanţă cu ritualul mozaic - şi trebuie să fie păstrată şi consumată separat de produsele lactate.

Rabinul-şef David Lau s-a aplecat asupra acestei chestiuni pentru prima dată şi le-a spus reprezentanţilor firmei israeliene Aleph Farms, care a semnat anul trecut un contract de finanţare în valoare de 105 milioane de dolari cu grupul ADQ din Abu-Dhabi, că fripturile cultivate şi tăiate în felii subţiri, pe care compania intenţionează să le comercializeze în 2023, sunt într-adevăr produse cuşer.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri