Activision si Blizzard sustin ca viitoarea afacere va fi cea mai profitabila din industria in care activeaza companiile. Blizzard va investi in noul venture 2 miliarde de dolari (1,35 miliarde de euro), in timp ce Activision va aloca un milliard de dolari (aproximativ 700 milioane de euro).

Compania se va numi Activision Blizzard, urmand ca pozitia de CEO sa fie atribuita directorului general al Activision, Bobby Kotick, in timp ce actionarul majoritar va fi desemnat Vivendi, compania franceza care detine in prezent afacerea Blizzard.

“Alianta este un pas strategic major pentru Vivendi si este o noua manifestaree a dorintei noastre de expansiune in sectorul de entertainment. Prin asocierea Blizzard cu Activision, vom crea un lider mondial intr-o industrie cu o crestere exploziva”, a declarat pentru BBCNews presedintele Vivendi, Jean-Bernard Levy.

Cele doua companii si-au declarat intentiile de a combina forta de expansiune teritoriala cu dezvoltarea jocurilor video pe toate platformele existente. Compania Blizzard este foarte apreciata in tarile asiatice, unde seria Starcraft se bucura de o popularitate in crestere. Lansat in 1998, jocul de strategie Starcraft se afla in preferintele milioanelor de sud coreeni, dar si a profesionistilor, prin intermediul televiziunii.

Citeste si:

Activision si-a intarit prezenta pe toate generatiile de console – Microsoft Xbox 360, Sony Playstation 3 si Nintendo Wii, prin francize ale jocurilor Spider-Man si X-Men, creand o platforma propice pentru extinderea produselor Blizzard.

Blizzard, cunoscut pentru megasuccesul World of Warcraft, este lider de piata in jocurile multiplayer online (MMORPG – massively multi-player online role-playing games), cu peste noua milioane de utilizatori care platesc lunar pentru a intra in World of Warcraft. Din 1998, compania este detinuta de grupul media francez Vivendi.

Creatorii Call of Duty, americanii de la Activision s-au remarcat si in producerea jocurilor pentru consola Tony Hawk si Guitar Hero. Activision a fost fondata in 1979, depasind o serie de momente dificile, precum faliment si achizitii succesive, inainte de a deveni compania de success de astazi.