Producatorul roman de solutii de securitate a datelor, BitDefender, tinteste pentru 2008 o cota de circa 50% pe piata locala a aplicatiilor antivirus si conexe, datorita lansarii unei noi game de produse si noi versiuni, a declarat, potrivit NewsIn, reprezentantul companiei, Cosmin Mares.
"Tintim pentru 2008 o cota intre 45 si 50% din piata romaneasca a aplicatiilor antivirus si conexe, bazandu-ne in special pe investitiile in marketing si extindera canalului de distributie. De asemenea, pentru anul acesta urmeaza sa lansam o noua linie de produse pentru desktop BitDefender 2009, insa pe parcursul anului vom lansa versiuni noi si pentru celelalte produse deja existente pe piata precum Linux, Corporate, etc.", a mai spus Cosmin Mares.

Compania previziona in 2007 o crestere a pietei de aplicatii antivirus si conexe de circa 20% fata de cea din anul anterior cand a ajuns la circa cinci milioane euro, iar pana la sfarsitul anului estimau depasirea cotei de 40%."Inca analizam rezultatele financiare pe anul trecut, pentru a putea confirma", a precizat Cosmin Mares.

"Anul acesta vom asista la o crestere de aproximativ 15-20% a pietei de securitate IT, datorita evolutiei pietei. In 2007, valoarea pietei de securitate IT din Romania a depasit zece milioane euro, cu o crestere de peste 20% fata de 2006. Din aceasta, piata de antivirus si conexe reprezinta sase milioane euro, adica aproximativ 60%, crescand cu aproximativ 20% fata de 2006", a mai adaugat Mares.

Compania BitDefender urmeaza sa fie listata la o bursa din Romania, din Europa sau din Statele Unite la sfarsitul anului 2008 sau in prima parte a lui 2009, a declarat la sfarsitul anului trecut, presedintele BitDefender, Florin Talpes."In momentul de fata nu stim la care bursa ne vom lista, dar este clar ca acest lucru se va intampla. Daca pana acum excludeam Bursa de la Bucuresti, acum luam in considerare si aceasta varianta. Vom sti mai precis la jumatatea anului 2008 pentru ca pana atunci suntem in faza de analiza. Este posibil sa ne listam in 2008, dar e mai probabil in 2009", a explicat Talpes.

BitDefender ofera solutii care protejeaza impotriva amenintarilor informatice. Prezent in peste 6.000 de magazine pe cinci continente, BitDefender este unul dintre cele mai raspandite produse romanesti in intreaga lume, fiind folosit de peste 41 milioane de utilizatori individuali si corporate in 180 de tari.

BitDefender are sucursale in SUA, Marea Britanie, Germania, Spania si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri