"Cel putin 20.000 de persoane participa la manifestatie", au spus surse din politie. Sindicatul electrotehnic si de metalurgie IG Metall prevazuse o astfel de mobilizare, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Bochum: Nokia trebuie sa ramana!", "Bochum se apara", se putea citi pe pancarte.

Germania a fost socata de decizia surprinzatoare a Nokia de a transfera fabrica de aici in Romania. Circa 2.300 locuri de munca direct si alte mii indirect sunt amenintate in aceasta regiune in plina restructurare si care continua sa sufere de pe urma inchiderii minelor.

Apelurile la boicotarea telefoanelor mobile Nokia s-au intensificat, ajungand pana in clasa politica germana.

Cancelarul Angela Merkel a declarat, prin intermediul purtatorului sau de cuvant, ca decizia Nokia este "absolut de neinteles", in timp ce ministrul social-democrat al finantelor, Peer Steinbrück, a denuntat "un capitalism de caravana" in care companiile trec dintr-o tara in alta.

Citeste si:

Die Welt publica o satira la adresa Guvernului german in cazul Nokia

Guvernul federal se muta in Australia si va pastra legatura cu Germania prin porumbei voiajori, de vreme ce membrii cabinetului Merkel oricum nu mai vorbesc la celulare Nokia, scrie marti Die Welt intr-un articol satiric intitulat "Teatrul maimutelor - Guvernul se muta in jungla".

Nokia paraseste Bochum, iar guvernul federal pleaca din Berlin, este scenariul propus de Die Welt:

"Pentru a reduce costurile, cabinetul si liderii opozitiei se vor muta in jungla, pe platoul de filmare al emisiunii RTL Sunt un star, salveaza-ma, a anuntat cancelarul Angela Merkel, precizand ca si de acolo se poate guverna excelent Germania. 'Si-asa nu-si da nimeni seama daca nu mai suntem aici. Iar acolo putem lucra mult mai ieftin', a chicotit Merkel inainte de imbarcarea in avionul catre Australia. Membrii cabinetului vor comunica informatiile catre Germania prin intermediul porumbeilor voiajori, a precizat Merkel, explicand: 'La celulare Nokia oricum nu mai vorbim'.

In Australia, colegii ei de cabinet s-au apucat deja de construirea unor ministere si sedii centrale de partid. Liderul social-democratilor Kurt Beck a construit o baraca "frumusica", dar a instalat usa de la intrare la etajul doi. 'Nu e foarte practic, dar simbolizeaza trendul in ascensiune al partidului', se scuza el. Ministrul de externe Frank Walter Steinmeier (SPD) si-a instalat ministerul intr-un palmier mort, in timp ce cel de interne, Wolfgang Schäuble, s-a multumit cu o groapa confortabila drept sediu", scrie sarcastic Die Welt.