Ubisoft, unul dintre cei mai importanti editori de jocuri video din lume, a raportat pentru cel de-al treilea trimestru fiscal, incheiat la 31 decembrie 2007, o cifra de afaceri peste estimari, de 450 de milioane de euro, in crestere cu 44.4% sau 50.1% la o rata de schimb constanta, fata de perioada similara a anului trecut.
In primele noua luni ale anului fiscal 2007/08 cifra de afaceri este de 711 de milioane de euro, fata de 483 de milioane de euro, suma inregistrata in aceeasi perioada a anului 2006-07, ceea ce reprezinta o crestere de 47.2% sau 52.1% la o rata de schimb constanta.

Vanzarile de jocuri video pentru consolele de ultima generatie au reprezentat 84% din cifra de afaceri inregistrata in primele noua luni ale anului fiscal 2007/08, in comparatie cu procentul de 55% inregistrat in aceeasi perioada a anului 2006/07.

Ubisoft s-a clasat pe locul al doilea in topul editorilor independenti din Europa, cu o crestere de 58% (versus 25% crestere inregistrata de piata europeana), si o cota de piata de 8.7% (6.9% in 2006) si pe locul al treilea in topul editorilor independenti din Statele Unite, unde cresterea a fost de 49% (in comparatie cu crestere de 29% inregistrata de piata americana), cu o cota de piata de 6.1% (5.2% in 2006).

"Perioada de Craciun a fost una dinamica si benefica pentru majoritatea jocurilor noastre. Doua francize solide au fost create, Assassin's Creed si Imagine, care au generat vanzari de 5, respectiv 2.5 milioane de unitati in toata lumea. Aceste titluri s-au adaugat celorlalte 12 francize din portofoliul nostru. Aceasta transformare va permite pietei de jocuri video sa cunoasca si in anul 2008 o crestere de cel putin 10%, iar Ubisoft va continua sa sustina aceasta dezvoltare prin capacitatea sa creativa si produsele sale puternice”, a declarat Yves Gullemot, presedintele Ubisoft.

Pentru cel de-al patrulea trimestru, compania asteapta vanzari de aproximativ 165 de milioane de euro, reprezentand o crestere de 16% in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2006-07.

Compania si-a revizuit pozitiv obiectivele financiare pentru intregul an 2007-08, estimand o cifra de afaceri de 875 de milioane de euro, in comparatie cu previziunile anuntate in decembrie 2007, de 840 de milioane de euro. Ubisoft si-a revizuit si planul referitor la profitul de exploatare curent la aproximativ 13% din cifra de afaceri, in comparatie cu procentul de 12% estimat anterior.

In acelasi timp, avand in vedere amanarea datei de lansare a jocului Haze™, Ubisoft si-a revizuit estimarile pentru cifra de afaceri a anului fiscal 2008-09 la aproximativ 1 miliard de euro, in comparatie cu previziunile anuntate anterior de aproximativ 975 de milioane de euro. In plus, compania isi mentine obiectivul pentru profitul de exploatare curent si trezoreria neta la o valoare de cel putin 11% din cifra de afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri