Compania japoneza Canon Inc a raportat, miercuri, scaderea cu 1,2% a profitului operational in trimestrul al patrulea din 2007, insa a estimat o crestere a profitului cu aproape 6% in anul 2008, cea de-a noua crestere anuala consecutiva, totusi sub asteptarile pietei, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Compania a inregistrat o cerere robusta pentru pentru aparatele foto digitale SLR din gama EOS si pentru cele compacte din gama IXY anul trecut, insa reducerea cheltuielilor consumatorilor din SUA, una dintre principalele piete de desfacere pentru firma japoneza, a umbrit estimarile privind castigurile.

Canon a anuntat ca impactul negativ al crizei creditelor asupra ratei de consum s-a dovedit a fi mai mare decat cel estimat, influentand vanzarile la camerele digitale si echipamente de birou in ultimele trei luni ale anului 2007.

Canon este cel mai mare producator de aparate foto digitale din lume, concurand cu Sony Corp si Olympus Corp.
Firma japoneza concureaza in sectorul imprimantelor si copiatoarelor cu Xerox Corp, Ricoh Co Ltd si Lexmark International.

Canon estimeaza o crestere de 5,7% a profitului operational, la 800 miliarde yeni (7,5 miliarde dolari) in anul 2008, urmarind a noua crestere anuala consecutiva a profitului.

Insa estimarile au fost sub asteptarile celor 20 de analisti chestionati de Reuters, de 819,6 miliarde yeni.

Canon a anuntat luna trecuta ca urmareste sa-si consolideze divizia de aparate foto digitale si pe cea de echipamente de birou, planuind sa achizitioneze o participatie de 24,9% din firma Hitachi Displays, detinuta de grupul Hitachi, ce produce ecrane LCD de mici dimensiuni, folosite la fabricarea aparatelor foto digitale si a imprimantelor.

Profitul operational al Canon s-a ridicat la 193,58 miliarde yeni in perioada octombrie-decembrie, fata de 195,87 miliarde yeni anul trecut, si sub propriile estimari, de 209,9 miliarde yeni.

Profitul net a crescut cu 1,8% la 127,85 miliarde yeni in ultimele trei luni din 2007.

Compania rivala Lexmark a raportat un profit trimestrial mai mare, estimand rezultate mai bune decat cele asteptate pentru primul trimestru din 2008


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri