Kodak Co, ce a efectuat de curand o complexa restructurare, a anuntat ca isi va obtine cea mai mare parte a castigurilor in urmatorii ani din sectorul camerelor digitale si al imprimantelor pentru companii, a anuntat conducerea companiei.

In cadrul unei intruniri cu analistii ce a avut loc in New York, producatorul de imprimante si aparate foto a estimat pentru 2008 un venit aproape de limita superioara a previziunilor analistilor, sustinuta partial de dublarea vanzarilor la imprimantele cu jet de cerneala. De asemenea, compania a estimat o crestere puternica in sectorul aparatelor digitale pana in 2011, scrie NewsIn.

"Veti observa o accelerare a cresterii si o crestere a marjelor operationale", a declarat directorul operational al Kodak, Phil Faraci. "De asemenea, vom avea o lansare de produs in fiecare trimestru al anului", a adaugat el.

In 2007, Kodak a vandut 520.000 de unitati din noul model de imprimante cu jet de cerneala, mai scumpe decat modelele similare produse de Hewlett-Packard Co si de Canon Inc, iar compania estimeaza ca vanzarile se vor dubla sau tripla in 2008.

Compania a mai anuntat ca tinteste vanzari de 1 miliard dolari pe acest segment si obtinerea de profit pana in 2010.

Compania mai estimeaza pentru 2008 castiguri din operatiunile continue de 250-275 milioane dolari, chiar daca se includ costuri de 60-80 milioane dolari pentru restructurare si alte elemente.

Kodak a precizat ca afacerea traditionala de aparate foto cu film va juca in continuare un rol important in contributia la rezultatele pana in 2011, o idee de care multi analisti se indoiesc, dat fiind gradul ridicat de acceptare al aparatelor digitale din partea consumatorilor.

Directorul executiv Kodak, Antonio Perez, a sustinut pozitia companiei si le-a cerut analistilor sa renunte la prejucata ca filmul nu va mai fi un contribuitor major la rezultate in urmatorii doi ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Top 10 cele mai mari companii din lume in ultimele cinci decenii