In mai putin de o luna de la lansarea apelului de proiecte pentru prima operatiune din fondurile structurale destinate sectorului IT&C, “Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe”, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a inregistrat deja peste 50 de proiecte depuse on-line, in valoare totala de 3,35 milioane lei (920.000 Euro).

Pentru aceasta operatiune au fost alocate fonduri in valoare totala de 29,5 milioane lei (9 milioane Euro), suma maxima cu care poate fi finantat un proiect putand ajunge la 82.000 lei (25.000 Euro). Rata de cofinantare europeana este de maximum 80% pentru IMM-uri si 95% pentru ONG-uri.

Operatiunea lansata face parte din Domeniul Major de Interventie 1, “Sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor”, Axa Prioritara 3, „IT&C pentru sectoarele privat si public” si se adreseaza IMM-urilor si ONG-urilor fiind menita sa stimuleze cererea de servicii de tip Broadband la nivel national, precum si achizitionarea de calculatoare pentru fiecare punct de lucru si/sau echipamente si servicii conexe necesare pentru o retea de maximum 10 computere.

Citeste si:

Totodata, acestea pot primi finantare europeana nerambursabila si pentru alte proiecte, care au in vedere achizitionarea de servere si aplicatii, imprimante (A4/A3), scannere si camere web pentru videoconferinte pentru fiecare punct de lucru, dar nu mai mult de zece. Totodata, IMM-urile si ONG-urile pot accesa fonduri europene si pentru cumpararea de licente software, realizarea de website-uri si achizitionarea si implementarea solutiei de semnatura electronica.

Depunerea proiectelor a inceput in data de 21 aprilie 2008 si continua pana la 22 august 2008.