Profitul calculat in concordanta cu principiile de contabilitate general acceptate in Statele Unite ale Americii (GAAP) pentru primul trimestru al anului fiscal 2009 a crescut cu 34% fata de anul trecut, ajungand la 176.8 milioane dolari sau 0.30 dolari pentru o actiune.

Venitul net Non-GAAP pentru primul trimestru al anului fiscal 2009, excluzand compensatiile de stoc si impactul taxelor asociate, a fost de 211.8 milioane dolari sau 0.36 dolari pentru o actiune (diluted share).

“Cresterea unitatilor de procesare grafica continua sa domine piata de PC-uri. Am livrat cu peste 42% mai multe unitati de procesare grafica comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, rezultand cel mai bun trimestru al nostru de pana acum”, a declarat Jen-Hsun Huang, presedinte si CEO la NVidia.

Citeste si:

“Aceasta este era procesarii vizuale. Cu cateva sute de milioane de unitati de procesare grafica GeForce pe piata,dezvoltatorii pot crea in siguranta aplicatii cu o grafica impresionanta. Aplicatii deosebite cu o grafica excelenta apar pe Web in mod constant, facand ca adoptarea unitatilor de procesare grafica sa fie si mai rapida. Ne asteptam ca acest feedback pozitiv sa sustina cresterea noastra”, a mai spus oficialul.

Solutiile profesionale de business au atins un venit record, cu o crestere de 44% fata de anul trecut.