Corporatia NVidia a raportat pentru primul trimestru al anului fiscal 2009 venituri de 1.15 miliarde dolari, fata de 844.3 milioane dolari in anul fiscal 2008, reprezentand o crestere cu 37 de procente, a informat compania.

Profitul calculat in concordanta cu principiile de contabilitate general acceptate in Statele Unite ale Americii (GAAP) pentru primul trimestru al anului fiscal 2009 a crescut cu 34% fata de anul trecut, ajungand la 176.8 milioane dolari sau 0.30 dolari pentru o actiune.

Venitul net Non-GAAP pentru primul trimestru al anului fiscal 2009, excluzand compensatiile de stoc si impactul taxelor asociate, a fost de 211.8 milioane dolari sau 0.36 dolari pentru o actiune (diluted share).

“Cresterea unitatilor de procesare grafica continua sa domine piata de PC-uri. Am livrat cu peste 42% mai multe unitati de procesare grafica comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, rezultand cel mai bun trimestru al nostru de pana acum”, a declarat Jen-Hsun Huang, presedinte si CEO la NVidia.

“Aceasta este era procesarii vizuale. Cu cateva sute de milioane de unitati de procesare grafica GeForce pe piata,dezvoltatorii pot crea in siguranta aplicatii cu o grafica impresionanta. Aplicatii deosebite cu o grafica excelenta apar pe Web in mod constant, facand ca adoptarea unitatilor de procesare grafica sa fie si mai rapida. Ne asteptam ca acest feedback pozitiv sa sustina cresterea noastra”, a mai spus oficialul.

Solutiile profesionale de business au atins un venit record, cu o crestere de 44% fata de anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Nvidia lanseaza Tegra X1 si isi extinde prezenta pe segmentul auto