Viitorul DVD este confuz

Sustinatorii formatelor Blu-Ray si HD-DVD sunt departe de a ajunge la o intelegere.

Viitorul inregistrarii DVD este in aer, dupa ce Sony a declarat ca discutiile intre grupurile rivale ce sustin Blu-Ray si HD-DVD au esuat.

Ken Kutaragi, presedinte al sutinatorului Blu-ray Sony, a spus saptamana trecuta ca negocierile cu Toshiba, un sustinator al HD-DVD, s-au incheiat. Cele doua parti au purtat discutii privind alegerea standardului pentru urmatoarea generatie DVD.

Incheierea discutiilor a generat teama ca nu se va ajunge niciodata la un standard unificat pentru urmatoarea generatie DVD. Dar luni dupa masa se pare ce cele doua parti fost gata sa reia discutiile.
Blu-ray si HD-DVD ofera potentialul unei capacitati mai mari de stocare decat este posibil in prezent cu actualele DVD-uri, desi Blu-ray s-ar afla in frunte deoarce producatorii au creat discuri double-layer Blu-Ray cu o capacitate de stocare de 50GB.
TDK a afirmat luna trecuta ca inginerii sai au creat in laborator discuri cu cpacitate de 100GB, urmatoarea tinta fiind cele cu capacitate de 200GB. In schimb, HD-DVD a inregistrat doar o capacitate de 45GB.

Totusi, Toshiba pretinde ca HD-DVD va fi mai ieftin de produs.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri