Verizon devine lider in SUA, dupa ce a cumparat Alltel cu 28,1 mld. dolari

Verizon Wireless a cumparat Alltel pentru 28,1 miliarde de dolari (18,2 miliarde euro), devenind, astfel, cel mai mare furnizor de Internet din Statele Unite, luand locul companiei AT&T, informeaza BBC News.

Verizon Wireless, care este detinut in proportie de 45% de catre Vodafone, a platit pentru Alltel suma de 5,9 miliarde de dolari (3,8 miliarde euro) si a preluat din datoriile firmei, care sunt in valoare de 22,2 miliarde de dolari (14,4 miliarde euro).

Preluarea firmei de cater Verizon vine la sapte luni dupa ce Alltel a fost achizitionat de TPG Capital si GS Capital Partners, pentru 27,5 miliarde de dolari (17,8 miliarde euro).

Impreuna, cele doua companii detin aproximativ 80 de milioane de abonati la serviciile lor, utilizatorii Alltel provenind in special din zonele rurale, arata BBC.

Parteneriatul incheiat intre cei doi ar putea fi considerat un semn de consolidare pe piata, tinand cont de faptul ca decizia a fost luata la o zi dupa ce France Telecom a inaintat o propunere de cumparare firmei suedeze Teliasoneria, considera analistii specializati din industrie.

De asemenea, Vodafone, cu sediul central in Marea Britanie, a fost pus sub presiune de anumiti investitori care doreau ca gigantul mobil sa-si vanda participatia din cadrul Verizon si sa se concentreze pe pietele din Asia si Europa.

Cu toate acestea, Arun Sarin, directorul executiv al Vodafone, a sustinut ca nu a avut de gand nici un moment sa vanda furnizorul de Internet, intrucat considera ca, in viitor, Verizon va constitui o afacere buna pentru piata din Statele Unite.

Totodata, Sarin a declarat ca va reinventa Verizon Wireless si ca aceasta va ajunge lider pe piata din SUA, cu vanzari anuale mai mari de 52 de miliarde de dolari (33 miliarde euro).

In plus, piata pe care activeaza cele doua companii, Verizon si Vodafone, a crescut cu 6% si, respectiv, 3,5%, fapt ce incurajeaza planurile lui Sarin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri