"Chiar daca acordul cu Google nu este acelasi lucru cu o oferta de 34,375 dolari/actiune pentru Yahoo, o studiez in continuare si ar putea avea o oarecare valoare", a declarat Icahn, in primele comentarii publice de la incheierea acordului de joi.

Icahn a refuzat sa precizeze daca va continua sa desfasoare batalia prin intermediari pentru a inlocui consiliul Yahoo, avand in vedere faptul ca grupul a incheiat afacerea cu Google.

Acordul dispune de provizioane extensive de "schimb de control", ce permit Google sau Yahoo sa puna capat intelegerii in cazul in care Yahoo este preluata sau o majoritate a membrilor consiliului director va fi inlocuita la intrunirea anuala a actionarilor din august.

Citeste si:

Astfel, daca Icahn castiga batalia prin intermediari si schimba consiliul Yahoo, Google are dreptul de a se retrage dintr-o afacere pe care miliardarul o prefera ca o alternativa la preluarea integrala.

Ichan a dat de inteles ca provizioanele de control ar putea fi un motiv suficient pentru a se retrage din campania de inlocuire a consiliului Yahoo. Ca o alternativa, Icahn ar putea accepta o reprezentare minoritara in consiliu, ce nu ar determina Google sa se retraga.

Investitorul, care detine aproximativ 59 milioane actiuni, echivalent cu peste 4% din Yahoo, a spus ca un acord cu Google este preferabil alternativei propuse de Microsoft, de a prelua motorul de cautare Yahoo.