"Externalizarea serviciilor IT in companiile mari, cu o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro, este de aproximativ 30%, in companiile medii, care au o cifa de afaceri cuprinsa intre cinci si 50 milioane euro, de aprox 10%, iar in companile mici, cu afaceri sub 5 milioane euro, procentul este de aproximativ 30", conform declaratiei lui Felix Enescu.

Potrivit reprezentantului Gartner, infrastructura IT este cel mai cunoscut segment pentru outsourcing-ul din Romania, un exemplu in cadrul acestui segment fiind serverele de date.

"Din punct de vedere al resurselor umane, lipsa de informare este unul din motivele care duc la un procentaj atat de scazut al externalizarii serviciilor. Sunt putine companii care analizeaza corect aceste nevoi dar pe masura ce tot mai multe procese de afaceri se vor baza pe servicii IT, acest departament va deveni tot mai important. Nu se pune problema de externalizare propriu-zisa a serviciilor, insa companiile trebuie sa inteleaga situatia exacta a structurii interne a companiei, apoi sa ia deciziile cele mai potrivite in aceasta privinta", a spus Felix Enescu.

Gartner Inc., alaturi de IDC sau Forrester Research, reprezinta una dintre cele mai renumite companii ce realizeaza studii de piata si analize ale industriilor IT&C sau electronice la nivel mondial.