Wii a vandut in luna iunie a acestui an 666.700 de unitati, o cifra indeajuns de mare pentru a detrona platforma Xbox 360 a gigantului Microsoft, care domina intreaga zona a Americii de Nord.

Dupa doar 20 de luni de la lansare, Wii este noul lider in materie de console pe piata jocurilor video din Statele Unite, adunand aproape 10,9 milioane de unitati vandute, informeaza Inquirer.

In ciuda istoriei pe care o are in spate Xbox 360, lider pe piata americana timp de un an de zile, sau consola PlayStation, care a condus pe piata timp de doua generatii, Nintendo a reusit sa se distanteze si sa ajunga in top.

Desi a vandut luna trecuta un numar respectabil de console impreuna cu blockbusterul Metal Gear Solid 4 (Guns of the Patriots), aproximativ un milion de copii, totusi, PlayStation 3 nu a reusit sa se claseze pe primul loc, Wii clasandu-se inaintea acestuia la o diferenta de 405.500 de console vandute.

De asemenea, platforma Xbox a Microsoft a batut PlayStation 2 in iunie, cu 219.800 la 188.800 de unitati vandute.

Astfel, Nintendo s-a detasat fata de ceilalti producatori de jocuri video, sase din cele mai bine vandute zece jocuri apartinand platformelor acestei companii de dezvoltare si publicare de jocuri.

In 2007, Nintendo a ocupat locul trei in topul companiilor japoneze in urma vanzarilor consolei Wii, dupa Toyota si cea mai mare banca a Japoniei, Mitsubishi UFJ Financial Group.

In incercarea de a rivaliza cu succesul pe care l-a obtinut Nintendo Wii, Microsoft a anuntat aparitia unor noi serii de jocuri si servicii care sa atraga audiente din ce in ce mai mari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Poștașii nu vor mai livra pensiile si alocațiile cetățenilor cu coronavirus
Setari Cookie-uri