Detaliile confidentiale din conturile a aproximativ 5.000 de clienti ai grupului bancar american Wells Fargo au fost accesate de hackeri, banca incepand imediat procedura de avertizare a clientilor, potrivit informatiilor publicate pe site-ul de specialitate, computerweekly.com, preluat de NewsIn.

Toate informatiile necesare au fost trimise procurorului general pentru inceperea anchetei, conform reprezentantilor bancii. In declaratia oficiala, reprezentantii grupului american bancar Wells Fargo au declarat ca initial estimarile s-au ridicat la circa 7.000 de clienti, ale caror conturi au fost accesate fraudulos, dar dupa o verificare amanuntita, cifira s-a redus la 5.000.

In scrisoarea catre clientii afectati, Wells Fargo asigura toti beneficiarii de servicii oferite de catre banca, de nivelul maxim de seriozitate si promptitudine cu care va fi tratata aceasta problema si ca vor fi luate masuri compensatorii, acolo unde va fi cazul.

De asemenea, oficialii Wells Fargo indeamna clientii afectati de accesarea neautorizata, sa-si verifice si celelalte conturi detinute in cadrul altor banci, existand posibilitatea ca datele lor sa fie folosite pentru diferite operatiuni.

Site-ul computerweekly.com a mai precizat ca un purtator de cuvant al grupului bancar american a declarat ca si USSS (United States Secret Service) a fost notificat de intruziune, ancheta fiind in curs de derulare.

Wells Fargo a mai avut probleme si in urma cu doi ani de zile, cand un calculator cu date confidentiale despre creditele si ipotecile clientilor a disparut din institutie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si