Compania de gestionare si stocare a datelor, NetApp, a acceptat sa cumpere compania rivala Data Domain intr-o tranzactie evaluata la 1,5 miliarde dolari, chiar daca in al patrulea trimestru fiscal a inregistrat o scadere cu 16% a profitului, scrie Wall Street Journal.
Ambele companii produc instrumente folosite pentru stocarea de date computerizare si concureaza cu liderul pietei - EMC Corp. Data Domain este specializata in tehnologii care ajuta la eliminarea datelor inutile detinute de companii.

“NetApp si Data Domain fac o partida buna”, a declarat Mark Kelleher, analist Brigantine Advisors. El a adaugat ca aceasta tranzactie subliniaza actiunile de consolidare care au loc printre companiile specializate in echipamente pentru centre de date.

Pentru trimestrul incheiat la data de 24 aprilie, NetApp a raportat un profit de 75,1 milioane dolari, sau 23 centi per actiuni, in scadere fata de 89,8 milioane dolari, sau 26 centi per actiune, cat era cu un an in urma. Venitul trimestrial a scazut cu 6,2%, la 879,6 milioane dolari.

Vanzarile de produse au scazut cu 20%, in timp ce veniturile provenite din segmente mai mici, soft-uri si servicii au scazut cu 21% si respectiv 22%.

NetApp a redus costurile, in care au fost cuprinse concedieri a 6% din forta de munca, dupa ce a postat pierderi in trimestrul al treilea fiscal. In timp ce compania se confrunta cu o presiune din partea rivalilor, analistii preconizeaza ca NetApp va beneficia din lansarea urmatoarei generatii de sisteme de stocare pana la sfarsitul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri