Dezvoltatorul imobiliar Speedweel a cumpărat un nou teren în Timișoara, pe care va construi al doilea proiect cu utilizare mixtă, urmând modelul proiectului PALTIM, construit de companiei în orașul de pe Bega.

Suprafața totală a terenului este de 24.217 mp și va fi folosită pentru dezvoltarea de spații rezidențiale, de birouri și comerciale. De asemenea, terenul prezintă clădiri existente cu o suprafață construită de aproximativ 33.000 mp. Compania nu a divulgat valoarea tranzacției.

Cu o reputație solidă pe piața imobiliară într-unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România, Speedwell își continuă planul de creștere prin achiziționarea unui teren pe care se află fosta fabrică de textile, 1 IUNIE S.A. Acesta este situat în apropiere de centrul Timișoarei, pe strada Peneș Curcanul nr. 6.

"Timișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, un oraș universitar, modern, ce a atras multă atenție, mai ales în ultima perioadă. Suntem bucuroși că am creat deja o tradiție în dezvoltarea de comunități care pot beneficia de facilitățile necesare. De exemplu, aeroportul din Timișoara se află la doar 15 minute distanță de noua adresă. Asemănător cu primul nostru ansamblu mixed-use din Timișoara, PALTIM, și viitorul ansamblu va avea ieșire la malul râului Bega. Fiind foarte aproape de centru, viitorii locatari se vor putea deplasa pe jos către școli, centre comerciale și parcuri.", a declarat, într-un comunicat remis redacției, Didier Balcaen, CEO și co-fondator SPEEDWELL.

Locuințe, spații de birouri și spații comerciale în noul proiect de pe Bega

Reprezentanții dezvoltatorului imobiliar belgian spus că nu este o coincidență între cea de-a doua investiție a companiei în Timișoara și că vor construi un proiect care să includă atât componenta rezidențială, când și cea de office și comercială.

„Continuăm să credem în potențialul extraordinar al orașului și suntem, de asemenea, conștienți de moștenirea ansamblului din fosta fabrică 1 IUNIE. Similar cu ce am realizat cu PALTIM, proiectul nostru cu destinație mixtă din Timișoara ce include spații rezidențiale, de birouri și comerciale, noul proiect va oferi valoare adăugată rezidenților. (...) Amplasarea excelentă a terenului, aproape de centrul Timișoarei, oferă acces direct către componenta istorică, dar și către frumusețea naturală a orașului.", a declarat Jan Demeyere, arhitect și co-fondator Speedwell.

Încă în stadiu de concept, noul proiect va cuprinde facilități mixte, precum spații rezidențiale și de birouri, dar și pentru unități mici de producție, magazine, spații culturale și de recreere. Scopul este de a crea o nouă comunitate, dar și de a duce mai departe moștenirea culturală și istoria industrială a locului.

Angajamentul SPEEDWELL față de designul durabil și sustenabilitate va transforma viitorul ansamblu într-o nouă oază din centrul Timișoarei, oraș declarat Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri