TeliaSonera, unul din cei mai importanti operatori de telecomunicatii din nordul Europei, vrea sa se extinda in centrul si estul continentului, iar prima locatie vizata este Bucurestiul, potrivit unui comunicat de presa.

Dupa cum se anunta in comunicat, clientii TeliaSonera din Romania vor beneficia de servicii IP de inalta calitate si de posibilitatea de a se conecta la nivel local la cea mai mare si mai rapida retea IP din Europa.

“Extinderea planificata pentru zona Balcanica si cea a Eurasiei va fi de o importanta strategica, ba chiar ne va satisface una din ambitiile pe care le avem de ceva vreme, si anume sa fim intre primii trei mari furnizori de servicii IP din lume”, a declarat Malin Frenning, vicepresedinte senior al TeliaSonera.

In plus, a adaugat el, extinderea TeliaSonera in Romania este o dovada clara a faptului ca “avem intentii serioase si suntem increzatori in piata locala, dar si per total, in toate Europa Centrala si de Est”.

Anul trecut, TeliaSonera a deschis un punct de lucru la Sofia, in Bulgaria, si a ramas constanta in ceea ce priveste ideea de extindere in aceasta parte a continentului european.

Romania, care are o populatie de 21 de milioane de locuitori, este una din tarile cu cea mai rapida crestere in sectorul industrial – prin centre industriale – si noduri de transport, iar nevoia de solutii IP este in crestere si ea, ca urmare a maririi gradului de utilizare de Internet.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si