Data Domain, producatorul american de echipamente de stocare, a respins oferta de preluare a rivalului EMC, cerandu-le actionarilor sa semneze oferta venita din partea NetApp, scrie presa internationala.

Oferta EMC pentru Data Domain a fost lansata in urma cu doua saptamani, dupa ce Data Domain a acceptat oferta NetApp de 1,5 miliarde dolari in numerar si actiuni. NetApp a marit oferta la 25 dolari per actiune pentru a concura cu oferta EMC, scrie Wall Street Journal.

Conducerea Data Domain a anuntat ca in cazul in care compania nu va respinge oferta EMC sau nu va confirma tranzactia NetApp, ar putea pierde angajamentul NetApp si nu ar avea nicio asigurare ca EMC ar putea completa oferta sa.

“Conducerea noastra care este angajata pentru a spori valoare actiunilor, alaturi de analistii externi, a concluzionat ca oferta nu reprezinta interes pentru actionarii nostri in acest moment”, a declarat Franck Slootman, CEO Data Domain.

De asemenea, Data Domain a anuntat ca nu a putut negocia cu EMC datorita acordului cu NetApp. Daca data Domain accepta oferta EMC, este probabil sa se plateasca o taxa de 57 milioane dolari, a mai anuntat conducerea.

“Credem ca oferta in numerar de 30 de dolari per actiune a EMC este superioara si ofera companiei Data Domain un pret precis si o protectie a acestuia, precum si abilitatea de incheiere a tranzactiei repede si la timp”, a declarat directorul executiv Joseph Tucci.

De asemenea, este de asteptat un set de schimbari in strategia EMC care ar putea creste oferta de 30 dolari per actiune in razboiul ofertelor. EMC si NetApp se bat pentru a cumpara Data Domain, dupa ce instabilitatea economica a prabusit vanzarile celor doua companii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Lenovo si NetApp, parteneriat global de miliarde pentru digital