"Initial, am estimat pentru acest an o cifra de afaceri de patru milioane de euro, in crestere cu 60% fata de cifra de afaceri inregistrata in 2008. Insa rezultatele financiare din semestrul I au fost mult sub asteptari si de aceea estimam ca vom avea o cifra de afaceri de 3,5-3,8 milioane euro", a declarat, citat de NewsIn, managing directorul companiei SAV Integrated Systems, Sebastian Voican.

Profitul realizat in 2008 a fost de 50.000 de euro, iar reprezentantul companiei a estimat o crestere in acest an, insa, datorita rezultatelor financiare inregistrate in semestrul intai, nu a putut preciza valoarea acestuia.

Confom lui Sebastian Voican, solutiile audio-video au inregistrat, de la inceputul anului, o scadere dramatica, in vreme ce pe segmentul solutiilor de securitate s-a inregistrat o crestere.

Compania SAV Integrated Systems are in prezent 32 de angajati, dupa ce, la finele lui 2008, numarul acestora era de 23. "Pana la sfarsitul lui 2009, echipa noastra va avea un numar de 35 de membri", a mai afirmat Voican.

SAV Integrated Systems are o retea de 11 parteneri locali, cu acoperire nationala. Conform lui Sebastian Voican, in acest an se vor face investitii de 180.000-200.000 euro, in crestere cu 20-30% fata de 2008.

SAV Integrated Systems este premier partner integrator al Panasonic pentru Romania. Pe segmentul securitatii, Sav ofera solutii ale companiilor Siemens, Bosch, Pentax, Roel Electronics, iar pe segmentul solutiilor audio-video - produse ale Panasonic, Nec, Polycom.

Totodata, SAV Integrated Systems este companiei autorizata de Inspectoratul General de Politie (Serviciul Ordine Publica) si de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta sa produca, sa instaleze, sa intretina sisteme de secutritate si antifurt si sisteme de detectare a incendiilor.

Panasonic Romania a lansat luni zece modele de camere de supraveghere din gama i-Pro, bazate pe tehnologia IP.

Conform unui studiu IMS Research, in 2008 piata mondiala a supravegherii video a fost de 3,2 miliarde dolari, Panasonic fiind lider cu o cota de piata de 9,8%. Acelasi studiu releva ca piata camerelor de supraveghere IP se cifreaza la 547,9 milioane dolari, liderul fiind compania Axis, cu o cota de piata de 33,5%, urmata de Panasonic, cu 13,8%.