Siemens AG vrea sa concedieze alte 1.400 de persoane, in contextul in care cea mai mare companie de inginerie din Europa incearca sa atinga tinta de profit fixata pentru 2009, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.
Diviziile afecate vor fi cele de sisteme de monitorizare pentru cladiri de birouri si servicii pentru tehnologia informatiilor, potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Marc Langendorf. Divizia Siemens pentru tehnologia cladirilor vrea sa concedieze 300 de angajati ai filialelor din Germania, Marea Britanie, Elvetia si Suedia.

Directorul executiv al companiei, Peter Loescher, incearca din rasputeri sa depaseasca profitul din afacerile principale, de 6,6 miliarde euro, atins anul trecut. In urma cu un an, Siemens anuntase ca va concedia 17.000 de angajati, in timp ce orarul a 19.000 de angajati a fost redus.

"Scurtarea saptamanii de lucru nu este o masura suficienta. Dupa alegerile din Germania, vom asista la reduceri masive ale numarului angajatilor, atat in cadrul companiei Siemens, cat si in alte parti. Grupurile vor amana anunturile in acest sens din cauze politice", a declarat un analist.

Alegerile nationale din Germania vor avea loc la finalul lui septembrie si 80% dintre alegatori se asteapta ca Angela Merkel sa castige un nou mandat, potrivit unui sondaj publicat in 19 iunie de cotidianul Bild am Sonntag.

Cea mai mare economie din Europa a inregistrat in primele trei luni din 2009 o comprimare record, de 3,8%, fata de trimestrul anterior, si a inregistrat un declin continuu din perioada aprilie-iunie 2008.

Guvernul a estimat ca economia se va comprima cu 6% in 2009, ceea ce ar insemna o scadere de aproape 7 ori mai mare decat in orice an dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri