„In cursul negocierilor de acum am reusit sa obtinem un bonus si tichete cadou, ceea ce este o premiera pentru Nokia. Ii felicit ca au reusit sa ne inteleaga si pe noi, ca acesti oameni care vor sa ii formeze trebuie sa fie platiti fata de puterea Nokia si fata de prestigiul acestei firme.

E vorba de un bonus de minim 100 de lei pe angajat in luna septembrie si tichet-cadou, conform legii, 150 de lei, de Craciun. Vom vedea dupa aceea, in functie de rezultatele financiare, care va fi solutia mai departe. Am ajuns la o colaborare relativ buna care sper sa duca la binele membrilor nostri de sindicat din unitate”, a declarat Grigore Pop, pentru NewsIn.

Acesta sustine ca sindicalistii din cadrul Sindicatului Nokia Metal, 500 de numar, au fost de acord in perioada ianuarie-iunie sa isi ia doua zile pe luna concediu fara plata, pentru a ajuta firma in perioada in care a avut dificultati economice.

„Compania Nokia care, in primele luni ale anului a schiopatat din cauza unor factori externi, respectiv scazand numarul de comenzi era normal ca in momentul respectiv sa ne pliem si sa gasim solutiile. Ca sindicat am fost chiar de acord chiar cu concediul fara salar, doua zile pe luna, ca sa putem rezolva problema, in perioada ianuarie-iunie. Astazi va pot spune ca a urcat numarul comenzilor, avem de lucru”, a mai afirmat Pop.

La randul sau, Cristian Copil, presedintele celuilalt sindicat - Sindicatul Liber Nokia- , care are 800 de membri, a fost mai retinut in declaratii.

„Exista discutii insa nu s-a ajuns la un acord. Am vorbit despre situatia financiara a firmei si despre majorarea salariala de 6,5% care trebuie acordata din aprilie, insa nu s-a acordat”, a spus Copil.