Facebook, cea mai mare retea sociala, vrea sa isi mareasca personalul cu mai mult de 50% in acest an, dupa ce a beneficiat de un surplus de ingineri provocat de recesiune, a declarat directorul executiv Mark Zuckerberg, potrivit Bloomberg.
“Deocamdata nu au fost facute angajari”, a declarat Zuckerberg, adaugand ca in prezent exista oportunitati pentru companie, care a fost ajutata de economie.

Cea mai populara retea sociala, care are 1.000 de angajati, isi va construi forta de munca intr-un ritm asemanator cu cel al start-up-urilor obisnuite, a declarat Zuckerberg. Google, cel mai folosit motor de cautare pe Internet, aproape anual si-a dublat personalul, de cand a devenit publica.

Zuckerberg a declarat ca incearca sa isi mentina costurile, intr-un efort de a obtine rezultate financiare pozitive in urmatorul an.
Facebook, care a ajuns la mai mult de 250 milioane de utilizatori, se dovedeste in continuare atragatoare pentru companiile de publicitate. Anul trecut, un raport IDC anunta ca e mai putin probabil ca utilizatorii site-urile de retele sociale sa acceseze reclame sau sa cumpere produse decat alti utilizatori de Internet, a declarat analista Karsten Weide.

Facebook produce venituri din publicitate si din sistemul de plati online pentru cadouri pe care utilizatorii le pot cumpara de pe site. Veniturile ar putea creste cu 70% in acest an fata de 2008, a declarat directorul operational Sheryl Sandberg. De asemenea, Marc Andreessen, membru al consiliului director, a declarat ca Facebook ar putea afisa venituri de cel putin 500 milioane dolari in acest an.

Recent, compania a primit o finantare in valoarea de 600 milioane dolari. Digital Sky Tehnologies, o companie rusa de investitii, a platit 200 milioane dolari pentru o participatie mai mica de 2% din companie. Aceasta investitie a evaluat compania la 10 miliarde dolari.

Analistii din piata sustin ca Digital Sky a acceptat aceasta evaluare deoarece se asteapta ca Facebook sa atraga din ce in ce mai multe companii de publicitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri