Kai-fu Lee (48 de ani), fostul presedinte al Google China, care a demisionat vineri de la conducerea companiei isi va lansa propria afacere prin care va incerca sa finanteze start-upurile din domeniul tehnologiei, scrie presa internationala.
Dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute in comunicatul de presa prin care demisiona din functia de presedinte al Google China, Kai-Fu Lee (foto) declara ca este timpul sa deschida un nou capitol in cariera, intre timp acesta a scris pe pagina sa de Twitter (twitter.com/kaifulee) ca va infiinta o afacere prin care va ajuta tinerii chinezi sa-si dezvolte companiile.

Potrivit cotidianului South China Morning Post, care citeaza o persoana apropiata de fostul manager al Google, Lee intentioneaza sa lanseze in aceasta saptamana o firma de investitii cu aproximativ 800 de milioane de yeni (82,4 milioane euro).

CNReviews, un site dedicat stirilor despre China scrie ca firma pe care o va lansa Lee se numeste Innovation Works si va finanta in special ideile de afaceri din trei domenii: internet, telefonie mobila si IT.

Fostul presedinte al Google care a mai lucrat la companii precum Microsoft ori Apple si care si-a castigat reputatia de „mentor al studentilor chinezi” prin scrierea a cateva carti despre educatie si cariera a notat pe pagina de Twitter ca in curand va lansa cartea „Making A World of Difference: The Kai-Fu Lee Story".

Demisia lui Kai-Fu Lee vine in momentul in care Google facea progrese importante in competitia cu Baidu, motorul de cautare chinez care detine peste 50% din totalul cautarilor pe piata cu cei mai multi utilizatori de internet, scrie revista Business Week

In acest moment, cota Google in domeniul cautarilor online din China este de aproximativ o treime, conform companiei de cercetare iResearch.

Totodata, faptul ca demisia lui Kai-Fu Lee vine la cateva luni dupa ce oficialii Guvernului chinez au blocat YouTube si au acuzat Google de facilitarea accesului la site-uri cu continut pornografic a dus la aparitia zvonurilor ca Lee ar fi fost dat afara de conducerea Google.

Purtatorii de cuvant ai companiei americane au negat acest lucru, iar Alan Eustace, vicepresedinte senior pe segmentul de inginerie al Google a declarat ca managementul motorului de cautare este “foarte trist” pentru plecarea lui Kai-Fu Lee.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri