Intel: Peste 15 mld. echipamente capabile sa ofere continut TV pana in 2015

Pana in anul 2015 ne putem astepta la 15 miliarde de echipamente destinate consumatorilor, capabile sa ofere continut TV, cu miliarde de ore de clipuri video puse la dispozitie, sunt de parere specialistii Intel, cel mai mare producator de chip-uri la nivel mondial.
“Avem nevoie de metode mult mai sofisticate de a organiza continutul si a-l pune la dispozitie atunci cand exista cerere. Cercetatorii de la Intel Labs lucreaza la dezvoltarea unei tehnologii care sa permita oamenilor sa obtina continutul TV pe care il doresc, cand vor si de oriunde”, a spus Justin Rattner, sef al departamentului tehnologic din cadrul Intel.

Avand in vedere faptul ca echipamentele dedicate consumatorilor ofera din ce in ce mai mult continut TV, dezvoltatorii vor trebui sa foloseasca o combinatie intre video, animatii 3-D si grafica de exceptie.

Rattner anticipeaza ca materialele video 3-D de calitate mare vor putea fi vizionate chiar in sufrageriile utilizatorilor.

TV Personal, Retele Inteligente

Personalizarea este critica tinand cont de continutul TV masiv oferit astazi in format digital. TV Network CBS a dezvoltat TV Widget, o aplicatie ce necesita o conexiune la Internet si ajuta telespectatorii sa gaseasca si sa se conecteze la un continut premium, printr-o metoda mult mai personalizata.

Aplicatia TV Widgets functioneaza datorita performantelor procesoarelor Intel CE media si a canalului Widget Channel, un framework de dezvoltare software.

Oferind produse interactive, jocuri, clipuri video la cerere pe televizoane non-traditionale, precum echipamente digitale CE, va fi nevoie de aparitia unei inovatii care sa rezolve modul in care continutul este distribuit de furnizorii de servicii.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri