Retailerul online Amazon a introdus o versiune internationala pentru cititorul de carti digitale Kindle care va fi disponibil in peste 100 de tari si a redus pretul versiunii americane cu 40 de dolari, scrie Bloomberg.

Versiunea internationala a Kindle va fi vanduta incepand cu 19 octombrie la un pret de 279 dolari, a anuntat Amazon. Pana acum, instrumentul era disponibil doar in Statele Unite.

Amazon, care a introdus Kindle in 2007, incearca sa isi extinda dominatia in piata cititoarelor electronice si in pietele exterioare. Compania detine 45% din vanzarile de e-reader-e din Statele Unite, urmata de Sony care detine o cota de piata de 30%, potrivit companiei de cercetare iSuppli.

"Intotdeauna am avut clienti in tari din intreaga lume care cumparau carti in limba engleza de la magazinul nostru", a declarat directorul executiv Jeff Bezos. "Acum acesti utilizatori pot intra in posesia carti in 60 de secunde printr-o conexiune wireless, in loc sa astepte doua sau trei saptamani", a adaugat executivul.

Analistii estimeaza ca terminalul se va bucura de un succes asemanator cu cel al primului Kindle lansata in Statele Unite deoarece acestia asteptau intrarea produsului pe piata.

Noua versiune de Kindle are un ecran cu diagonala de 6 inci (15 cm.) si arata asemanator cu versiunea americana. Va permite descarcarea cartilor prin serviciul de telefonie mobila 3G al operatorului AT&T sau al partenerilor sai. Utilizatorii pot accesa peste 200.000 de carti in limba engleza si peste 85 de ziare si reviste.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri