Utilizatorii de Internet au adoptat mult mai repede sistemul de operare Windows 7 decat predecesorul sau, Vista, arata un raport al companiei de cercetare Net Applications.

Sistemul de operare Windows 7 detine o cota de 4% din piata, depasind Vista, pentru care au trecut aproximativ 6 luni pentru a detine o cota de 4% in 2007, anunta Net Applications. Daca Windows 7 mentine aceasta traiectorie impreuna cu vanzari puternice pentru alte produse Microsoft, ar putea ajuta compania sa depaseasca declinul veniturilor din trimestrele anterioare.

Un raport al companiei de cercetare Net Applications sugereaza ca Windows 7 are o cota in piata totala de PC-uri care continua sa creasca in ritm constant, depasind cota de 4% de la data de 9 noiembrie.

Potrivit Net Application, sistemele de operare Windows detin o cota de 92,52% din piata totala a sistemelor de operare, comparativ cu 5,27%, cat detine Mac si 0,96% - Linux. Totusi, 92,52% reprezinta o usoara scadere fata de 93,06%, cat anuntase Net Applications in august 2009.

Totusi, analistii considera ca adoptia raspandita a Windows 7 atat la consumatorii casnici, cat si la cei corporate va ajuta la compensarea declinului din venituri. Dupa ce economia a condus la scaderea vanzarilor de computere si a intregii industrii IT, veniturile Microsoft au fost afectate. Executivii companiei au indicat ca vanzarile de Windows 7 ar putea fi in legaura cu o crestere a vanzarilor de PC-uri din 2010.

In urma cu o saptamana, compania de cercetare NPD Group a anuntat ca vanzarile din Statele Unite ale Windows 7 le-au depasit pe cele ale Windows Vista cu 234% in timpul primelor zile de la lansare. Totusi, aceasta nu a fost o veste destul de buna pentru Microsoft, deoarece versiunea ieftina a Windows 7 ar putea obtine marje de profit mai mici decat cele ale Vista.

De asemenea, potrivit DigiTimes, un site de stiri taiwanez, lansarea noului sistem de operare nu a fost tradusa intr-o "cerere puternica" pentru computerele si instrumentele care aveau instalat sistemul.

Publicatia subliniaza ca nu este asteptata o revenire a vanzarilor de PC-uri pentru 2009 datorita faptului ca utilizatorii de Windows Vista nu au nevoie de un nou PC atat timp cat isi pot actualiza vechiul sistemul de operare.

In timp ce vanzarile de laptop-uri si netbook-uri ar putea resimti o crestere a vanzarilor in timpul Sarbatorilor de iarna, directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a fost rezervat in privinta predictilor referitoare la vanzarile de PC-uri. "Va fi o crestere a vanzarilor de computere, dar nu una foarte mare", a declarat Ballmer in urma cu o saptamana.

Raportul nu masoara cota de piata a vanzarilor traditionale de computere, ci ia in calcul tipurile sistemelor de operare si a altor soft-uri folosite de utilizatori care viziteaza o retea de peste 40.000 de site-uri.

De asemenea, studiul nu indica daca utilizatorul a platit pentru copia Windows 7, un detaliu important fiind si faptul ca versiuni piratate ale Windows sunt vandute cu aproximativ trei dolari in China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri