Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, lucreaza din greu pentru a se transforma intr-un furnizor de servicii de Internet mobil si, pe termen lung, nu exclude vanzarea activitatilor de fabricare a telefoanelor, scrie publicatia Total Telecom.

Potrivit directorului de marketing Anssi Vanjoki, citat de revista germana WirtschafysWoche, Nokia demareaza planuri prin care sa se repozitioneze radical in piata telecom.

"De la existentul producator de telefoane mobile, Nokia va deveni un furnizor de solutii de Internet. Sunt foarte optimist ca va deveni o companie mai puternica in urma acestei transformari", a declarat Vanjoki.

El a adaugat ca Nokia are nevoie de aceasta transformare pentru a concura cu competitori ca Apple, Google si Research in Motion.

De asemenea, Vanjoki nu a exclus faptul ca Nokia ar putea vinde operatiunile de productie a telefoanelor mobile. "Niciodata sa nu spui niciodata", a declarat acesta.

Nokia are un avantaj competitiv datorita fabricilor sale si retelei globale de logistica, a adaugat executivul.

Hon Hai, cel mai mare producator taiwanez de componente pentru telefoanele mobile, ar putea fi un posibil candidat pentru fabricile de telefoane ale Nokia, anunta cotidianul chinez Economic Daily.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si