Vanzarile platformei PS3 au crescut cu 76% in perioada sarbatorilor in comparatie cu vanzarile din aceeasi perioada a anului 2008, stabilind un nou record al vanzarilor hardware PS3, din perioada unei vacante.

Vanzarile consolei din perioada sarbatorilor de iarna au fost ajutate de reducerea de pret facuta in luna august si de lansarea in luna septembrie a unei versiuni mai compacte precum si de lansarea unor titluri importante de jocuri. De asemenea, recordul anual a fost depasit si cu ajutorul extinderii serviciilor si a continutului PlayStationNetwork, retea ce permite vanzarea si cumpararea de soft-uri prin internet si care are peste 38 milioane de conturi.

Titluri de jocuri interesante si mult asteptate pe suport Blu-rayT au fost lansate pentru sistemul PS3 in perioada vacantei de iarna, cu ajutorul continuu al dezvoltatorilor si distribuitorilor de jocuri din intreaga lume.

Sony Computer Entertainment Inc (SCEI), divizia de jocuri video a companiei Sony dezvolta, produse si se ocupa de marketingul si distribuirea consolelor de jocuri PlayStation 2 (PS2), PSP (PlayStation Portable) (PSP) and PlayStation3 (PS3).