Microsoft: Profit trimestrial in crestere cu 60%

Microsoft a anuntat ca profitul net a avansat cu 60% in al doilea trimestru fiscal, sustinut de vanzarile sistemului de operare Windows 7, si a anuntat ca se asteapta la o reluare a investitiilor tehnologice in acest an.
Cel mai mare producator de sofware din lume a afisat un profit net de 6,7 miliarde dolari, sau 74 centi/actiune, pentru trimestrul incheiat in decembrie, fata de 4,2 miliarde dolari, sau 47 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului financiar 2008-2009, relateaza Los Echos, potrivit NewsIn.

Analistii estimau, in medie, un profit de 59 centi/actiune.

Excluzand elementele exceptionale, profitul Microsoft a fost de 60 centi/actiune.

Microsoft nu mai ofera estimari pentru profituri si vanzari din ianuarie 2009, anuntand ca volatilitatea din piete face dificila aprecierea exacta.

"Nu am observat o crestere a cheltuielilor companiilor in cel de-al doilea trimestru fiscal, ce tocmai s-a incheiat", a declarat directorul fiannciar al grupului, Peter Klein. "Cu toate acestea, credem ca va avea loc o revenire incepand cu acest an calendaristic si in urmatorii ani", a adaugat el.

Cifra de afaceri a avansat cu 14%, la 19,02 miliarde dolari, incluzand venituri de 1,7 miliarde generate Windows 7. Windows 7 s-a dovedit a fi cel mai bine vandut sistem de operare al Microsoft, dupa ce Vista a fost o dezamagire.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri