Filmuletul, care apare pe site-ul Chromium, pagina ce gazduieste proiectele open-source ale Google, prezinta un concept al unei interfate de utilizator intr-un computer tableta. Acesta prezinta cum un ecran larg poate fi utilizat simultan pentru a tasta si pentru a initia cautari online (multi-task).

Desi Chromium nu este un site oficial al Google, conceptul video a fost postat de Glen Murphy, unul dintre dezvoltatorii sistemului de operare Google Chrome.

De asemenea, au aparut zvonuri conform carora Google a purtat discutii cu producatorul taiwanez de electronice HTC despre dezvoltarea unui computer tableta cu ecran tactil. HTC a dezvoltat deja telefoane care folosesc sistemul de operare Android, precum si telefonul sub brandul Google, Nexus One.

In urma cu o saptamana, Apple a lansat iPad, un computer tableta cu ecran tactil asemanator cu un iPod touch de dimensiuni mai mari.

Terminalul a primit critici diferite din partea expertilor din industrie, care au afirmat ca iPad nu dispune de functia multi-task si de suportul Flash, in timp ce multi dintre acestia au declarat ca iPad-ul ar putea incepe o noua tendinta in industria electronicelor.

Mai multe companii IT, printre care si HP, deja lucreaza la dezvoltarea unor astfel de computere tableta.