Google a donat 2 mil. dolari enciclopediei Wikipedia

Fundatia Wikimedia, care este responsabila pentru operarea enciclopediei online Wikipedia, a primit o donatie in valoare de doua milioane dolari din partea companiei Google, scrie site-ul specializat in domeniul tehnologiei TG Daily.

Astfel, Wikipedia poate continua finantarea actualelor operatiuni si investitiile in infrastructura. "Cadoul" oferit de cel mai popular motor de cautare reprezinta un sfert din suma de opt milioane dolari pe care Wikimedia a colectat-o in 2009 de la peste 200.000 de internauti.

Wikimedia nu este in cautare de finantari deoarece a anuntat recent ca in acest an donatiile au depasit tinta initiala cu aproximativ 500.000 dolari. In 2009, aproximativ 230.000 de utilizatori, de doua ori mai multi decat in anul anterior, au facut donatii in medie de 33 dolari. Anuntul a fost facut de Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

"Wikipedia este unul dintre cele mai mari reusite ale Internetului. Este o sursa foarte mare de informatii si este nepretuita pentru oricine", a declarat Sergey Brin, unul dintre fondatorii Google.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri