Sefii Hitachi se pregatesc de cumparaturi

Conglomeratul industrial japonez Hitachi vrea sa sporeasca numarul achizitiilor din afara tarii pentru a reveni pe profitabilitate dupa ce a inregistrat al patrulea an de pierderi, scrie Bloomberg.
"Trebuie sa gasim posibilitati de fuziuni sau achizitii ale unor companii din afara Japoniei. Vom accelara ritmul fuziunilor si achizitiilor fata de anii anteriori", a declarat Hiroaki Nakanishi, presedintele Hitachi.

Hitachi, care produce centrele electrice, trenuri si electrocasnice, s-a aliat in 2007 cu General Electric pentru a construi centrale nucleare, iar in prezent cauta parteneri pentru a castiga contracte pentru dezvoltarea de cai ferate in Statele Unite.

Compania a dezvoltat o divizie de M&A (fuziuni si achizitii) si vrea sa sporeasca ponderea vanzarilor din afara tarii de la 42% la 60%.

Compania estimeaza ca va avea pierderi de 210 miliarde yeni (2,2 miliarde dolari) in anul fiscal incheiat la 31 martie, in scadere fata de anul anterior, cand a avut pierderi de 787 miliarde yeni. Profitul operational al companiei va scadea cu 6,2%, la 135 miliarde yeni, potrivit estimarilor.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri