Ministrul comunicatiilor a prezentat, in cadrul unei intalniri cu Dirk Ahner, directorul general al DG Politica Regionala (DG REGIO), stadiul procesului de absorbtie a fondurilor structurale in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor, cu accent pe nevoia de a acoperi intreg teritoriul Romaniei cu Internet de banda larga si de a furniza servicii electronice necesare dezvoltarii economice si cresterii competitivitatii la nivel european.
Oficialul european a salutat finalizarea tuturor evaluarilor depuse cu prilejul primului apel de proiecte si lansarea in cursul anului 2010 a celui de-al doilea apel de proiecte pentru toate operatiunile aflate in sarcina Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Ministrul Gabriel Sandu a subliniat faptul ca dezvoltarea si cresterea gradului de acoperire cu Internet de banda larga ramane un obiectiv major al MCSI, iar eforturile operatoriilor privati sa dezvolte aceasta infrastructura sunt si vor fi sustinute de minister.

Prin adoptarea Strategiei nationale de Internet in banda larga in cursul anului 2009, MCSI a reusit deblocarea a 84 milioane euro ce ar putea fi folositi pentru acoperirea zonelor „albe” ca urmare a investitiilor efectuate de operatorii privati.

Dezvoltarea serviciilor electronice in paralel cu cresterea gradului de acces la aceste servicii din partea populatiei si a companiilor reprezinta un alt obiectiv important al MCSI cu care oficialul european s-a aratat de acord.

Ministrul comunicatiilor si societatii informationale l-a informat pe reprezentantul DG REGIO despre rezultatul operatiunilor destinate administratiei publice. Valoarea totala a grantului solicitat prin cele 446 proiecte depuse se ridica la 2.061 milioane de lei, de aproape 4 ori mai mare decat suma disponibila de 485 milioane de lei.

"Investitiile in serviciile publice electronice au un rol esential in cresterea productivitatii si eficientei, conducand astfel la promovarea competitivitatii economice", a spus ministrul comunicatiilor.

Cei doi oficiali au concluzionat ca proiectele din domeniul societatii informationale au un impact economic major si trebuie sa fie considerate prioritare la nivel national si european.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Beneficiul pe care companiile din Romania ezita sa-l ofere angajatilor