Dupa ce in luna martie site-ul a fost reconstruit pentru a atrage un numar mai mare de utilizatori, Digg a anuntat pe blogul oficial ca a redus personalul cu aproximativ 10%. Oficialii companiei au declarat ca aceasta este singura modalitate prin care compania se poate adapta necesitatilor din actualul climat economic.

"Pentru a atinge obiectivele propuse, vom pune mai mult accent pe eforturile de dezvoltare. Inca angajam personal pentru echipele de ingineri si este important sa ne situam unde trebuie", a declarat fondatorul Kevin Rose intr-o nota trimisa angajatilor Digg. Comunicatul nu precizeaza unde vor fi facute disponibilizarile.

Digg a fost fondanta in 2004, iar doi ani mai tarziu a fost evaluata la aproximativ 60 milioane dolari. Disponibilizarile sugereaza ca reteaua sociala se confrunta cu un viitor incert dupa ce rivali ca Facebook si Twitter domina segmentul retelelor sociale.

Compania de internet AOL a anuntat recent ca vrea sa vanda sau sa inchida reteaua sociala Bebo la doar doi ani dupa ce a achizitionat-o pentru 850 milioane dolari.