Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Gabriel Sandu, a declarat, in cadrul ceremoniei de semnare a Memorandumului de intelegere privind cooperarea in domeniul comunicatiilor cu Italia, ca partenerii italieni sunt dispusi sa investeasca in Romania.

“Practic, italienii au venit la noi cu un pachet de servicii, inclusiv cu finantare. Italia va fi alaturi in acest proiect in tooate fazele, de la finantare la implementare, sustinere a proiectului, asigurarea asistentei tehnice”, a spus Sandu.

Acordul a fost incheiat intre Guvernul Romaniei, reprezentat de MCSI prin Gabriel Sandu si Guvernul Italiei, prin vice-ministrul economiei, Paolo Romani, responsabil pentru sectorul de comunicatii.

Obiectivul prezentului acord este de a stabili relatii de cooperare intre cele doua parti, pentru dezvoltarea activitatilor inovative si serviciilor de pregatire tehnica, consultanta si asistenta in sectorul comunicatiilor si societatii informationale.

“Prin memorandumul semnat, vreau sa aduc specialistii Postei Italiene la noi, in asa fel incat sa ajut Posta Romana sa devina pe jumatate banca, sa se poata face prin aceasta orice fel de depunere sau de plata. In plus, in afara de partea de plati, vrem sa introducem, daca va fi posibil, inclusiv ghiseul unic.

Din punctul de vedere al ministrului, acesta ar fi primul obiectiv de indeplinit in urma semnarii memorandumului in cauza.

A doua tinta a MCSI tine de infiintarea centrelor de dezvoltare ultra eficiente, la Bucuresti, Cluj, Timisoara si Bacau, activitate care a fost evaluata la 50 milioane euro. In final, lansarea postei hibride constituie cel de-al treilea obiectiv al Ministerului.

“Cele trei obiective avute in plan de Romania pe partea logistica, de servicii financiare si de strategie, Italia le are deja implementate in sistemul sau.”

Proiectul de digitalizare este estimat sa coste intre 40 si 100 milioane euro, in functie de acoperirea totala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Italia: "Nu exista nicio invazie" de imigranti ilegali