Finantarea, nerambursabila in pondere de 98% din valoarea totala eligibila a proiectului, a fost acordata prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI).

Proiectul, denumit "Sistem electronic aplicativ integrat de educatie al Universitatii Babes-Bolyai", va fi implementat in 24 de luni de la data semnarii contractului de finantare, respectiv 31 august 2009, in prezent aflandu-se in stadiu avansat de implementare.

Acesta permite dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de cercetare existenta in Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Citeste si:

Proiectul are ca obiective, printre altele, dezvoltarea unui portal e-Learning care sa asigure, pe de o parte, cooperarea prin instrumente IT cu institutii academice din Romania si din intreaga lume si, pe de alta parte, facilitarea accesului la informatie si suport tehnologic de ultima ora, precum si implementarea unui portal e-educatie pentru administrarea de continut educational si management al activitatii universitare.

De asemenea, proiectul va facilita accesul la invatare pentru studentii ciclurilor de licenta, masterat, doctorat, precum si facilitarea comunicarii intre cadrele didactice, prin accesul la materiale on si offline, arata ministerul.