În România există 93 de instituții de învățământ superior, publice și private, pe care le regăsim în 23 de localități urbane. Dintre acestea, 53 de instituții sunt de stat (46 sunt civile și 7 militare), acestea fiind toate acreditate, iar 40 sunt private (34 acreditate și 6 autorizate provizoriu). Topul celor mai bune universități din România este realizat în baza unui Metaranking Național (aferent anului 2021), un mecanism de ierarhiare conceput pe baza analizei unor clasamente universitare internaţionale, recunoscute de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG), în care sunt prezente universităţile româneşti, conform metodologiei stabilite prin Ordinul Ministerului Educației cu nr. 3095/2022 din 7 februarie 2022.

Între cele 31 de universități care au fost identificate ca fiind cele mai bune din România, una singură este privată (Universitatea Titu Maiorescu din București), aflându-se pe locul 29 în clasament. Conform Metaranking-ului Național, vă prezentăm un top 10 cu cele mai bune universități din România.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri