Faptul ca Amazon a reusit sa vanda toate modelele Kindle la acest pret arata ca retailerul reuseste sa concureze cu succes tabletei iPad lansate de Apple, care a inregistrat vanzari de aproximativ 3,27 milioane de unitati de la lansarea acesteia la inceputul lui aprilie.

Dupa ce Apple a anuntat ca la doar 28 de zile de la lansarea iPad a vandut deja un milion de exemplare, conducerea Amazon a hotarat sa reduca pretul unui dispozitiv Kindle de la 259 la 189 de dolari, in urma acestei decizii vanzarile Kindle crescand de trei ori.

Amazon nu a precizat cate cititoare de carti electronice a vandut pana acum, insa compania americana este cel mai mare jucator in domeniu.

Citeste si:

Potrivit companiei de cercetare Forrester Research, in octombrie anul trecut Kindle inregistra o cota de 60% din vanzarile de cititoare de carti electronice pe piata din SUA, acesta fiind urmat de Sony Reader cu 35% din piata.

Aceeasi companie estima atunci ca in acest an in Statele Unite vor fi vandute in jur de sase milioane de cititoare de carti electronice, dublu fata de 2009.