Amazon a vandut toate modelele Kindle la pretul de 189 de dolari

Retailerul american online Amazon a epuizat stocul de cititoare de carti electronice Kindle comercializate la preturi de 189 de dolari, iar oficialii companiei nu au declarat cand ar putea fi reinnoit stocul, scrie publicatia PC World.

Faptul ca Amazon a reusit sa vanda toate modelele Kindle la acest pret arata ca retailerul reuseste sa concureze cu succes tabletei iPad lansate de Apple, care a inregistrat vanzari de aproximativ 3,27 milioane de unitati de la lansarea acesteia la inceputul lui aprilie.

Dupa ce Apple a anuntat ca la doar 28 de zile de la lansarea iPad a vandut deja un milion de exemplare, conducerea Amazon a hotarat sa reduca pretul unui dispozitiv Kindle de la 259 la 189 de dolari, in urma acestei decizii vanzarile Kindle crescand de trei ori.

Amazon nu a precizat cate cititoare de carti electronice a vandut pana acum, insa compania americana este cel mai mare jucator in domeniu.

Potrivit companiei de cercetare Forrester Research, in octombrie anul trecut Kindle inregistra o cota de 60% din vanzarile de cititoare de carti electronice pe piata din SUA, acesta fiind urmat de Sony Reader cu 35% din piata.

Aceeasi companie estima atunci ca in acest an in Statele Unite vor fi vandute in jur de sase milioane de cititoare de carti electronice, dublu fata de 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri