Compania canadiana Research In Motion (RIM) a lansat BlackBerry Torch 9800, un nou model de smartphone ca sa concureze cu iPhone si ceilalti rivali de pe piata telefoanelor inteligente, insa analistii spun ca dispozitivul nu este unul care sa atraga atentia de la celelate produse asemanatoare, scrie Reuters.
Telefonul va fi comercializat incepand cu 12 august pe piata din SUA pentru 199 de dolari impreuna cu un contract de doi ani cu AT&T, pretul fiind similar cu cel al iPhone 4, versiunea cu memorie de 16 GB.

AT&T, compania de telecomunicatii care va pune in vanzare produsul, detine si drepturile de exclusivitate pentru a comercializa iPhone pe piata din SUA.

BlackBerry Torch 9800 are ecran tactil, camera de 5 megapixeli cu flash si GPS si ruleaza pe BlackBerry 6, un sistem de operare nou care permite utilizatorilor sa primeasca in acelasi loc e-mailurile, dar si cele mai noi informatii de pe retele de socializare precum Facebook ori Twitter.

Analistii prezenti la evenimentul de lansare din New York au afirmat ca Torch nu aduce schimbari importante fata de celelalte modele BlackBerry, insa caracteristicile sale sunt mai apropiate de ceea ce isi doresc consumatorii ceea ce este indeajuns ca RIM sa faca fata competitiei iPhone si Android.

Partenerii de la AT&T descriu produsul ca fiind cel mai bun lansat vreodata de BlackBerry, insa au refuzat sa precizeze cat investesc in promovarea acestui telefon si cat investesc in publicitatea pentru iPhone.

RIM este al doilea jucator pe piata de telefoane inteligente la nivel mondial, in al doilea trimestru vanzarile de dispozitive smartphone crescand cu 43% la 60 de milioane de unitati, potrivit companiei Strategy Analytics. Cel mai mare producator de telefoane inteligente este Nokia, acesta fiind urmat de RIM si Apple.

Pe piata americana, cota de piata a BlackBerry a scazut in primul trimestru al anului la 41% fata de 55% in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit companiei de cercertare Gartner.

In acelasi timp, cota telefoanelor Android si iPhone a ajuns la 49% intre ianuarie si martie anul acesta fata de 23% in primul trimestru din 2009.

Sursa foto: RIM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri