Hewlett-Packard (HP), unul dintre cei mai mari producatori de computere din lume, l-a numit in functia de director general executiv pe Leo Apotheker, fostul sef al grupului german de software SAP, transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax.

Actiunile HP au scazut cu 3% la New York dupa anuntarea noului CEO.

Recrutarea lui Apotheker, un veteran al industriei software, dar un strain in Silicon Valley, a dezamagit unii investitori, care se indoiesc de capacitatea lui de a conduce o companie cu operatiuni puternic diversificate, cu afaceri de 130 miliarde de dolari in industria hardware si a serviciilor IT.

Apotheker, "scolit" in economie si relatii internationale, a parasit SAP dupa numai sapte luni la conducerea companiei germane, in urma unui val de plangeri din partea clientilor.

El este succesorul lui Mark Hurd, care a plecat de la HP in aceasta vara in urma unui scandal de hartuire sexuala.

Noul CEO al HP a fost numit si in consiliul de administratie al companiei, iar postul de presedinte, ocupat anterior tot de Hurd, va fi preluat de Ray Lane, un binecunoscut capitalist si fost director executiv la Oracle.

Sefia HP reprezinta o oportunitate unica pentru Apotheker de a conduce o companie simbolica pentru industria high-tech, dar aduce totodata provocari si asteptari importante. In 2005, Hurd prelua o companie aflata in debandada, insa mostenirea lui Apotheker este un gigant IT bine condus, ai carui actionari nu vor fi multumiti doar cu o noua runda de taieri de costuri.

Sursa foto: SAP

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri