Actiunile HP au scazut cu 3% la New York dupa anuntarea noului CEO.

Recrutarea lui Apotheker, un veteran al industriei software, dar un strain in Silicon Valley, a dezamagit unii investitori, care se indoiesc de capacitatea lui de a conduce o companie cu operatiuni puternic diversificate, cu afaceri de 130 miliarde de dolari in industria hardware si a serviciilor IT.

Apotheker, "scolit" in economie si relatii internationale, a parasit SAP dupa numai sapte luni la conducerea companiei germane, in urma unui val de plangeri din partea clientilor.

El este succesorul lui Mark Hurd, care a plecat de la HP in aceasta vara in urma unui scandal de hartuire sexuala.

Citeste si:

Noul CEO al HP a fost numit si in consiliul de administratie al companiei, iar postul de presedinte, ocupat anterior tot de Hurd, va fi preluat de Ray Lane, un binecunoscut capitalist si fost director executiv la Oracle.

Sefia HP reprezinta o oportunitate unica pentru Apotheker de a conduce o companie simbolica pentru industria high-tech, dar aduce totodata provocari si asteptari importante. In 2005, Hurd prelua o companie aflata in debandada, insa mostenirea lui Apotheker este un gigant IT bine condus, ai carui actionari nu vor fi multumiti doar cu o noua runda de taieri de costuri.

Sursa foto: SAP