Un pachet majoritar de actiuni al companiei Gecad ePayment International SA, lider in furnizarea de solutii eCommerce integrate pe piata romaneasca, a fost achizitionat de catre grupul Allegro, parte a companiei media internationale Naspers Ltd.
Astfel, Allegro a devenit actionar majoritar la Gecad ePayment, cu o participatie de 83%. Orbitview continua sa detina 17% din companie, iar Radu Georgescu (foto) ramane in Consiliul Director al companiei. Tranzactia a fost finalizata in august 2010, valoarea acesteia fiind confidentiala.

De ce a ales antreprenorul aceasta clipa pentru a vinde? In ciuda contextului economic actual, Georgescu este de parere ca momentul este potrivit.

"Gecad ePayment a ajuns la un nivel de maturitate la care poate face fata integrarii intr-o multinationala. Momentul a venit natural, chiar daca intr-o perioada de criza economica. Practic, acum s-a intalnit cererea cu oferta", a declarat acesta, pentru Wall-Street.

Noua functie de CEO al companiei o va ocupa Daniel Nicolescu.

Inainte de achizitie, din Gecad ePayment a fost desprinsa divizia Avangate, furnizor international de solutii si servicii pentru distributia electronica a programelor software, cu sediul in Olanda, care a devenit astfel companie separata. Actionariatul Avangate a ramas neschimbat, Orbitview Ltd detinand 99% din capital si Radu Georgescu restul de 1%.

"Allegro aduce cu sine o experienta foarte bogata in domeniul eCommerce, avand operatiuni in majoritatea pietelor mari din Europa Centrala. Sunt convins ca aceasta asociere va fi, in primul rand, in beneficiul clientilor Gecad ePayment. Personal, voi continua sa ma implic in activitatea companiei asa cum am facut-o si pana acum", a spus Georgescu intr-un comunicat transmis de companie.

Antreprenorul a anuntat tranzactia si pe
blogul sau.

Intrebat ce planuri are in continuare, fostul CEO al furnizorului de solutii eCommerce integrate pe piata locala, a afirmat ca se va ocupa de celelalte companii in care a investit.

"La ora actuala, am realizat investitii in 6 - 7 companii de IT. In plus, eu ma uit mereu la oportunitatile care apar in piata, la investitii".

Grupul Naspers este un grup media multinational, iar compania sa holding, Naspers Ltd, este listata la bursa de la Johannesburg si pe London Stock Exchange. Strategia Naspers referitoare la afacerile pe Internet este de a achizitiona sau de a forma o comunitate-nucleu intr-o anumita tara sau regiune si de a extinde apoi operatiunile prin adaugarea de servicii suplimentare precum eCommerce, comunicare, social networking, continut si jocuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri